Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

29.-31.8. - Bohemia cantat 2003

Liberec


      Devět členů Hlaholu se zúčastnilo obnovené premiéry mezinárodního festivalu sborového zpěvu Bohemia cantat. Akce, která úspěšně probíhala 10 let a posléze zkrachovala v Havlíčkově Brodě, se po dvouleté odmlce chopila skupina pořadatelů v Liberci v čele s duchovním otcem Janem Staňkem a obnovila tradici.

      Pro organizační tým to tedy byla premiéra, zkomplikovaná navíc skutečností, že hlavní organizátor Radek Voznica těsně před zahájením akce onemocněl a trávil ji v nemocnici. Přesto vše klapalo ke spokojenosti všech účastníků a nálada byla výborná.

      Téměř 400 účastníků připravovalo pod vedením zkušených sbormistrů skladby pro závěrečný koncert jak společně, tak ve čtyřech ateliérech: Lidová tvorba pro smíšený sbor (vedl Jiří Kožnar), Smíšené sbory Bohuslava Martinů (Roman Málek), Jazz pro smíšený sbor (Urs Ehrenzeller ze Švýcarska) a Spirituály a africké písničky (Jan Staněk a Libor Sládek). Na práci posledních tří ateliérů se podíleli i členové Hlaholu. Přestože práce byla intenzivní, zbyl čas také na společnou zábavu, navazování kontaktů mezi lidmi se společným zájmem i na ochutnávku piva v libereckých restauracích (většinou plzeňského).

      Závěrečný nedělní koncert, na němž účastníci předvedli, co se za víkend naučili, proběhl v neformální atmosféře a na velice slušné umělecké úrovni. S festivalem jsme se loučili jen velice neradi a už se těšíme na příští ročník.

      O festivalu si můžete přečíst také v Mladé frontě dnes z 1.9.2003.


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010