Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Elektronický archiv Mladé Fronty DNES spravovaný společností NEWTON Information Technology, s. r. o.
http://mfdnes.newtonit.cz

Datum: 01.09.2003
Autor: (jho)
Zdroj: Mladá fronta DNES
Strana: 05
Číslo:

Sto hlasů z pódia doplnily tři stovky dalších z hlediště

Liberec - Stovky mužských a ženských hlasů zněly v neděli dopoledne v libereckém Domě kultury při závěrečném koncertu festivalu sborového zpěvu Bohemia Cantat. Čtyři ateliéry pěvců tu představily svou víkendovou práci ve velmi silném počtu. Při některých skladbách přitom pěla stovka hlasů z pódia a dalších tři sta pěvců z hlediště.
"Jsme nadšeni z faktu, že festival se úspěšně přestěhoval z Havlíčkova Brodu do Liberce, aniž by doznal nějaké újmy," uvedl pořadatel Zdeněk Kadlas. "Důkazem toho byl i závěrečný koncert. Úvod společných skladeb dokonce obstaral mistr Milan Uherek, který vedl dvě lidové skladby Marijánko, Mariánko a Hory, doly, černý les," dodal.
Setkání sboristů z celých Čech chválili nejen posluchači, ale i sami účastníci, kteří tři dny cvičili v libereckých ateliérech.
"Zúčastnil jsem se již řady minulých ročníků. Nyní to bylo trochu napínavé, protože najednou jsme se ocitli v odlišném prostředí. Práce v ateliérech probíhala ale úžasně. Přijeli hlavně mladí lidé a jejich schopnosti i nadšení nás mile překvapily," řekl vedoucí ateliéru spirituálů, sbormistr Libor Sládek. "Přehlídka se nesla ve znamení setkání, učení, poznávaní a sdílení. Řada lidí si odtud odnesla nové přátele, kontakty, ale třeba i noty a techniky."
Festival by podle pořadatelů měl zakotvit v Liberci i pro několik příštích ročníků. "Za rok se tu určitě sejdeme," dodal Zdeněk Kadlas.

Foto: SBORY V LIBERCI. Liberecký Dům kultury včera rozezněly stovky zpěváků
FOTO: MAFA - BOŘIVOJ ČERNÝ

NEWTON Information Technology, s. r. o. Copyright (c) 2003
Zdrojem zpráv je MFDNES, MAFRA, a.s. Copyright (c) 2003