Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

22.-26.10.2014 - Mezinárodní festival Canta al mar 2014

Calella Španělsko


      V konkurenci sborů z celého světa se chomutovští zpěváci vyznamenali.

      Ve španělském městě Calella nedaleko Barcelony probíhal na konci října mezinárodní festival sborového zpěvu Canta Al Mar. Soutěže se zúčastnilo několik desítek sborů z celého světa. Kromě evropských zemí přijely sbory z Filipín, Indonésie, Číny, ale i Kanady či Brazílie.

      Ve dvou kategoriích soutěžil i chomutovský smíšený sbor Hlahol. A v konkurenci špičkových světových sborů se rozhodně neztratil. Získal dvakrát stříbrné pásmo a potvrdil tak své kvality.

      "Každá podobná soutěž znamená pro sbor obrovskou zkušenost. Konfrontace s tím, na jaké úrovni jsou sbory jinde ve světě, je pro každého ze zpěváků zásadní," řekl k tomu sbormistr Hlaholu Miroslav Šulc. "O to větším úspěchem jsou stříbrná pásma, kterými nás mezinárodní porota ocenila," dodal sbormistr.

      V jedné z kategorií Hlahol dosáhl dokonce na pomyslné třetí místo, když se před ním umístily jen dva sbory. Jeden z Indonésie, druhý z Íránu. Hlahol se tak pro tuto kategorii stal nejúspěšnějším evropským sborem.

      "Na festival Canta Al Mar jsme se připravovali více než rok. Byla to dlouhá a náročná cesta," řekl Miroslav Šulc. "Chtěl bych poděkovat nejen členům sboru, pro které to byla opravdu dřina, ale i sponzorům, bez kterých bychom se festivalu nemohli zúčastnit."

      

Martin Šíl, 28.10.2014


Datum poslední aktualizace: 4.11.2014