Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

24.12.2012 - Půlnoční mše

Kostel sv. Ignáce v Chomutově


      Jak bývá v posledních letech zvykem, před štědrovečerní půlnocí se v největším chomutovském kostele sv. Ignáce sešel Hlahol s Komorním orchestrem města Chomutova, aby provedli nejhranější českou vánoční skladbu - Českou mši vánoční (Hej mistře, vstaň bystře!) Jakuba Jana Ryby. Přestože se vzhledem k nevlídnému počasí museli posluchači brodit hlubokou vrstvou rozbředlého sněhu a vody, kterou byl pokryt celý Chomutov, kostel byl jako každý rok zcela zaplněn. Přítomen byl i nejvyšší představitel Chomutova, primátor Mgr. Jan Mareš.

      Obě tělesa byla rozšířena o řadu příchozích zpěváků či instrumentalistů, nezvykle velký byl tentokrát orchestr (např. 4 violoncella, tympány, několik žesťových nástrojů - v posledních letech nevídané). Jako obvykle řídil sbormistr Hlaholu Miroslav Šulc, sóla zpívali Jitka Hlaváčová (soprán), Markéta Křivdová (alt), Ivan Kanta a Pavel Ježil (tenor) a Martin Šíl (bas).

      Na závěr si všichni účinkující společně s přítomnými diváky zazpívali starou českou koledu Narodil se Kristus Pán a všichni se ve sváteční náladě rozešli domů.

      
Program:
 : Hosanna in excelsis
Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční (Hej, mistře, vstaň bystře!)
 : Narodil se Kristus Pán
 


Pavel Ježil, 31.12.2012


Datum poslední aktualizace: 31.12.2012