Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

24.12.2011 - Půlnoční mše

Kostel sv. Ignáce v Chomutově


      Mnozí chomutovští zpěváci a instrumentalisté, stejně jako posluchači se každý rok těší na vrchol Štědrého dne - půlnoční mši v největším chomutovském kostele sv. Ignáce, pořádaná Střediskem knihovnických a kulturních služeb v Chomutově. Letos se konala již podesáté v nepřetržité řadě. Základní kámen jako obvykle tvořil Smíšený pěvecký sbor Hlahol a Komorní orchestr města Chomutova vedený Marií Fartákovou. Obě tato tělesa byla ovšem rozšířena o řadu dalších příchozích, které přitáhla možnost podílet se na společném uměleckém zážitku. Každoročně zde dochází k mnoha setkáním známých v krásné sváteční atmosféře.

      Provedení České mše vánoční (Hej mistře, vstaň bystře!) Jakuba Jana Ryby jako obvykle řídil sbormistr Hlaholu Miroslav Šulc, sóla zpívali Jitka Hlaváčová (soprán), Markéta Křivdová a Hana Kurucová (alt), Ivan Kanta a Pavel Ježil (tenor) a Martin Šíl (bas).

      Na závěr si všichni účinkující společně s přítomnými diváky zazpívali starou českou koledu Narodil se Kristus Pán a všichni se ve sváteční náladě rozešli domů.

      
Program:
 : Hosanna in excelsis
Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční (Hej, mistře, vstaň bystře!)
 : Narodil se Kristus Pán
 


Pavel Ježil, 25.12.2011


Datum poslední aktualizace: 31.12.2012