Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

1.5.2011 - Prvomájový koncert

Kostel Stětí sv. Jana Křtitele v Kadani


      V roce 2009 se Hlahol zúčastnil sborového festivalu ve francouzském městečku Gerzat, který organizoval místní sbor La Chorale de Gerzat vedený Fabienem Planchonem. V letošním roce se tento sbor vypravil na krátké turné do Čech a požádal tři zdejší sbory, které znal z posledních ročníků svého festivalu, o zorganizování společných vystoupení. Na Hlahol připadla organizace prvního koncertu na 1. května. Iniciativně se jí ujal náš agilní člen Martin Šíl a zajistil pro večerní koncert prostor nedávno rekonstruovaného kostela Stětí sv. Jana v Kadani a následný společný raut v salónku nedalekého kulturního stánku Střelnice.

      V úvodní části koncertu před poměrně slušnou diváckou návštěvou vystoupil Hlahol pod vedením svého sbormistra Miroslava Šulce s repertoárem převzatým většinou z nedávného velikonočního koncertu v Chomutově. V závěru ho ještě trochu odlehčil starou francouzskou písní "Pavana" a Lukášovou směsí humorných lidových písní "Veselá kopa".

      Ve druhé části se představili naši francouzští hosté. Pod řízením Fabiena Planchona předvedli pestrý repertoár od tradičních francouzských písní přes náročnou tvorbu Francise Poulence až po muzikálové a filmové melodie. Po závěrečném bouřlivém potlesku obecenstva přidali ještě jako pozornost hostitelům českou lidovou píseň "Což se mě má milá".

      Závěr koncertu obstaralo společné vystoupení obou sborů, které zazpívaly dvě skladby, první dirigoval Miroslav Šulc, druhou Fabien Planchon.

      Závěrečnou tečkou za úspěšným večerem bylo společné posezení na Střelnici, zpestřené konzumací připravených pochutin a zpěvem.

      



Pavel Ježil, 3.5.2011
Datum poslední aktualizace: 3.5.2011