Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

2.1.2010 - Přivítání roku 2010

Kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Zvíkovci


      Již se stává tradicí, že Hlahol končí svoji vánoční aktivitu v západočeském městysu Zvíkovec, v jehož zastupitelstvu působí členka sboru Patricie Gillová, jež tyto akce organizuje. Narozdíl od předchozích let jsme tentokrát tuto obec navštívili až druhý den nového roku 2010 a náš koncert se stal součástí oslav vítání nového roku.

      Protože v místním kostele Nanebevzetí Panny Marie, kde se vystoupení konalo, není prostor pro větší těleso, vystoupili jsme v komorním složení (3 soprány, 3 alty, 2 tenoři, 2 basy). S částí programu nám opět vypomohl Komorní orchestr města Chomutova, rovněž v silně redukovaném obsazení.

      Program odpoledního koncertu byl kombinací obou našich posledních stěžejních vánočních akcí - větší částí programu adventního koncertu a části České mše vánoční Jakuba Jana Ryby, kterou zpíváme o štědrovečerní půlnoci, se sólisty Jitkou Hlaváčovou, Hanou Koziolovou, Ivanem Kantou a hostujícím Pavlem Rozporkou. Před kostelem zcela zaplněným vděčnými posluchači řídil Miroslav Šulc.

      Úspěšná akce vyvrcholila výbornou gulášovou polévkou v místní hospodě, po které část účinkujících odjela domů, zatímco zdravé jádro sboru v oslavách nového roku pokračovalo do pozdních nočních (či časných ranních?) hodin.

      
Program Hlaholu - samostatně:
Gordon Young: Alleluia
Dmitrij Bortňanskij: Tebe poem
ruský anonym: S nami bog
koledy ze středověkých kancionálů: Poslouchejte, křesťané
             : Zvěstujem Vám radost
             : Veselme se všickni nyní
česká koleda: Veselé vánoční hody
 
Program Hlaholu s orchestrem:
František Xaver Brixi: Moteto pastorale
Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční (Gloria, Credo, Agnus Dei)
Jiří Ignác Linek: Den přeslavný
česká koleda: Vzhůru, bratři milí
česká koleda: Dej Bůh štěstí
 


Pavel Ježil, 2.1.2010


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010