Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

12.12.2009 - Adventní setkání na hradě Hasištejn

Nádvoří hradu Hasištejn


      Přestože v minulých letech náš sbormistr odmítal vystoupení pod širým nebem v zimním období, letos učinil výjimku a přijal pozvání starosty nedaleké obce Místo k vystoupení na tradiční akci, kterou tato obec pořádá každoročně na nádvoří přilehlé zříceniny hradu Hasištejn.

      Na hradním nádvoří vyrostlo středověké tržiště, nadšenci zde předváděli historická řemesla, ve stáncích byly k dostání různé lákavé pochutiny.

      Vše doprovázel kulturní program. Jeho hlavní hvězdou byla populární zpěvačka Heidi Janků, k vidění byli artisté, dívčí trio provozující gotickou hudbu a svojí troškou do mlýna přispěl i Hlahol.

      Ve svém krátkém vystoupení jsme předvedli ukázky pravoslavné hudby (S nami bog, Tebe poem), méně známé koledy ze starých kancionálů (Poslouchejte, křesťané; Zvěstujem vám radost) i úpravy známých koled (Veselé vánoční hody; Vzhůru, bratři milí).

      Původně jsme měli vystoupit ještě jednou, ale program měl skluz, takže ke druhému vystoupení už nedošlo. A i přes drobné organizační nedostatky (když jsme odcházeli, měl na nás čekat autobus, ale nikde nebyl, tak jsme na něj museli čekat v místní hospodě) jsme strávili příjemné, byť poněkud chladné sobotní odpoledne.

      
Program Hlaholu:
ruský anonym: S nami bog
Dmitrij Bortňanskij: Tebe poem
Ottavio Pitoni: Laudate Dominum
koledy ze středověkých kancionálů: Poslouchejte, křesťané
             : Zvěstujem Vám radost
koledy: Veselé vánoční hody
        : Vzhůru, bratři milí
 


Pavel Ježil, 16.12.2009


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010