Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

4.10.2009 - Koncert Komorního orchestru města Chomutova

Kostel sv. Petra a Pavla v Podbořanech


      Stejně jako v loňském roce byl Hlahol hostem svého tradičního partnera Komorního orchestru města Chomutova při jeho koncertu v nedalekých Podbořanech. Akce proběhla v barokním Kostele sv. Petra a Pavla před slušnou návštěvou místních posluchačů.

      Koncert zahájil krátkým acapellovým vystoupením Hlahol. Pod vedením svého nyní už jediného sbormistra Miroslava Šulce předvedl krátký průřez současným repertoárem počínaje pravoslavnou hudbou přes renesanci až po současné skladatele. V premiéře zazpíval skladbu amerického skladatele Gorgona Younga Alleluia.

      Střední část koncertu vyplnil orchestr vedený Marií Fartákovou skladbami Arcangela Corelliho (v jeho trubkovém koncertu hrála instrumentální sólo Veronika Ondráčková) a Antonia Vivaldiho.

      V závěru provedla obě účinkující tělesa pod taktovkou Miroslava Šulce premiérově nepříliš hranou mši Zdeňka Fibicha Missa brevis a Credo z Missy in C Jana Křtitele Vaňhala. Sóla ve druhé skladbě zazpívali Jitka Hlaváčová, Hana Koziolová, Ivan Kanta a Pavel Rozporka j.h.

      
Program Hlaholu - samostatně:
Dmitrij Bortňanskij: Tebe poem
ruský anonym: S nami bog
Ottavio Pitoni: Laudate Dominum
Gordon Young: Alleluia
Zdeněk Lukáš: Pater noster
Program Hlaholu - s orchestrem:
Zdeněk Fibich: Missa brevis (Kyrie, Gloria, Sanktus, Benedictus, Agnus Dei, Dona nobis)
Jan Křtitel Vaňhal: Missa in C


Pavel Ježil, 6.10.2009


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010