Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

21.-24.8.2008 - Bohemia Cantat 2008

Liberec


      Stejně jako v předchozích letech se koncem srpna skupina členů Hlaholu vypravila do Liberce na mezinárodní festival sborového zpěvu Bohemia cantat, letos v poněkud skromnějším obsazení devíti zpěváků.

      Letos byl otevřen rekordní počet sedmi ateliérů, většina (7) Hlaholáků se zúčastnila práce v ateliéru č. 2 (Musica antiqua), vedeného charismatickým sbormistrem Čeňkem Svobodou, který byl zaměřen na renesanční duchovní hudbu. Po jednom členu Hlaholu bylo v ateliérech č. 4 (Musica nova) pod vedením Martina Smolky, věnujícího se avantgardní soudobé hudbě, a č. 5 (Gospely a spirituály), který vedla známá gospelová zpěvačka Zuzana Stirská.

      Také ostatní ateliéry bez naší účasti byly velice zajímavé: Gregoriánský chorál (vedl David Eben), Musica bohemica (skladby českých skladatelů 20. století - vedl Marko Ivanovič), Musica modernica (jazz a pop - Luboš Hána) a ateliér pro mládež do 26 let pod vedením dramaturga festivalu Libora Sládka, který nacvičil některé části rockového oratoria Eversmiling liberty dánských skladatelů Jense Johansena a Erling Kullberga.

      Jako každým rokem byla organizace festivalu perfektní, jeho součástí byly tři koncerty i společenský večer. V Liberci jsme strávili i přes nepříliš příznivé počasí 3 příjemné dny a odnesli si spoustu krásných zážitků, setkání s přáteli a podnětů pro další práci ve sboru.

      O festivalu si můžete přečíst také zde

      

Pavel Ježil, 2.10.2008


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010