Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

24.12.2007 - Půlnoční mše

Kostel sv. Ignáce v Chomutově


      Již několik let je pro mnohé chomutováky vyvrcholením sváteční atmosféry Štědrého dne společná hodinka ve studeném kostele sv. Ignáce, kde se scházejí krátce před půlnocí, aby si společně vychutnali o českých vánocích určitě nejhranější hudební dílo - Českou mši vánoční (Hej mistře, vstaň bystře!) českého kantora Jakuba Jana Ryby.

      Stejně jako v předchozích letech skladbu provedl Hlahol pod řízením svého sbormistra Miroslava Šulce, instrumentální doprovod zařídil Komorní orchestr města Chomutova, vedený Marií Fartákovou. Obě tělesa byla posílena řadou zpěváků i instrumentalistů, kteří se na této akci podíleli v minulosti či se prostě chtěli aktivně podílet na nádherné vánoční atmosféře. Sóla zpívali Jitka Hlaváčová, Hana Koziolová, Ivan Kanta a Pavel Rozporka.

      O krásný zážitek se kromě účinkujících postarali i posluchači, kteří zcela zaplnili velké prostory kostela. Při závěrečném společném zpěvu všech účinkujících i mnohých přihlížejících "české vánoční hymny" Narodil se Kristus Pán přecházel po zádech mráz, který však nebyl způsoben teplotou v kostele, ale báječnou atmosférou.



Pavel Ježil, 25.12.2007


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010