Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

11.8.2007 - Zvíkovecká pouť

Kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Zvíkovci


      Základnou tradiční společné cykloturistické dovolené zdravého jádra sboru byla v letošním roce malá obec nad Berounkou Zvíkovec. Naší hostitelkou tentokrát byla členka Hlaholu a zároveň místní zastupitelka Patka Gillová. Ta nám zajistila vystoupení při odpolední katolické mši v kostele Nanebevzetí Panny Marie, která zahajovala Zvíkoveckou pouť.

      Skromné řady hlaholáckých zpěváků doplnili další účastníci dovolené (a zpěváci jiných sborů) Věra a Ivan Duchoslavovi a Eliška Ježilová, kteří s námi celý týden po večerech pilně studovali repertoár. V předvečer vystoupení ještě přijeli posílit nejslabší hlasy Jitka Hlaváčová a Míťa Kozel. Konečná sestava sboru se tedy ustálila na závěrečném komorním obsazení: 2 soprány, 5 altů, 2 tenory a 3 basy.

      Přes prudký déšť před a v průběhu zahájení mše se v kostele sešlo dost lidí, kteří si vyslechli mši, doprováznou zpěvem sboru pod vedením Miroslava Šulce.

      V průběhu mše se počasí umoudřilo a pouť už nerušeně pokračovala na návsi odpolednem pro děti s bohatým programem (své umění předvedli profesionální i dobrovolní hasiči, policisté se služebními psy, mistři bojových umění, proběhla spousta soutěží pro děti, jednou z nejúspěšnějších atrakcí bylo řádění v pěně, kterou zde hasiči nastříkali) i večerní tancovačkou pro dospělé, doprovázenou skupinou se sympatickým názvem Jan Fernet z Rakovníka.

      

      O akci si můžete přečíst i na pěkném serveru obce Zvíkovec zde, fotogalerii z dětského odpoledne zde z večerní zábavy zde.

Program Hlaholu:
Bortňanskij Dimitrij Stěpanovič: Tebe poem
Lukáš Zdeněk: Missa brevis
Lukáš Zdeněk: Pater noster
anonym: Alta trinita beata


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010