Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

15.12.2006 - Zvěstujem vám radost

Kulturní dům Zdeňka Glückseliga v Jirkově


      V letošním roce přijal Hlahol pozvání našich východních sousedů - Ženského komorního sboru Jirkov a zúčastnil se jako host jejich tradičního vánočního koncertu. Tentokrát jsme vystupovali v teple - v sále Kulturního domu Zdeňka Glückseliga v Nových Ervěnicích v Jirkově.

      V první části koncertu vystoupili hostitelé pod vedením své sbormistryně Šárky Navarové. Do svého vystoupení zařadili i blok věnovaný letošnímu jubilantovi Wolfgangu Amadeu Mozartovi: Alleluja z moteta Exultate, jubilate zazpívala sólově s doprovodem klavíru Šárka Navarová, 1. větu z klavírní sonáty F dur zahrála Hana Malá a sbor zazpíval slavné Ave verum. Ženský sbor velica zaujal především podáním moderních skladeb - Glorificamus te Eugena Butlera a Gloria alleluia Emily Crockera.

      Po přestávce obsadil pódium Hlahol a předvedl stejný program jako na adventním koncertu v minulém týdnu. A capellovou část část vystoupení opět dirigovala Magda Martincová, skladby s doprovodem Komorního orchestru města Chomutova Miroslav Šulc.

      Závěr koncertu obstaraly oba sbory společným vystoupením. Pod řízením Magdy Martincové a za klavírního doprovodu Hany Ondráčkové zazpívali latinskou koledu v úpravě Johna Readinga Adeste fideles, potom za doprovodu přítomného orchestru a pod vedením Miroslava Šulce pásmo koled a Den přeslavný Jiřího Ignáce Linka. A úplně nakonec si se všemi účinkujícími zazpívali několik koled za klavírního doprovodu Hyna Malé a za dirigování Šárky Navarové i posluchači přítomní v sále.

      Koncert se vydařil, obecenstvo, v němž byli také bývalý a současný starosta Jirkova Filip Škapa a Radek Štejnar, spokojeno. Příjemnou atmosféru doplnilo i závěrečné společné posezení členů obou sborů.

      

      

Program:



Datum poslední aktualizace: 18.12.2010