Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

17.1.2006 - Sláva Mozartovi

Městské divadlo v Chomutově


      Čtveřice členů Hlaholu se zúčastnila společné akce Krušnohorské oblasti UČPS a koncertní agentury Miroslava Macka (Macek Music Management Most), konané ke 250. výročí narození jednoho ze skladatelských géniů světové hudby - Wolfganga Amadea Mozarta. Byla to aktivní účast na jednom z koncertů pravidelného cyklu Chomutovské hudební večery, pořádaného výše zmíněnou agenturou.

      Na koncertě provedl Festivalový orchestr Petra Macka pod řízením Tomáše Koutníka a za spolupráce se sólisty a spojenými sbory unie některá díla oslavence.

      V první části koncertu zahrál mladý hornista Jakub Koutník, student Hudební akademie muzických umění v Praze Koncert č.3 Es-dur pro lesní roh a orchestr. Po něm následoval jeho otec, sólista a člen Symfonického orchestru Českého rozhlasu Štěpán Koutník Koncert A-dur pro klarinet a orchestr.

      Koncert vyvrcholil závěrečnou Mší C-dur (korunovační) za účasti sólistů Ivany Koupilové (soprán), Jany Štefáčkové (alt), Milana Vlčka (tenor), Václava Živného (bas) a sborů UČPS. Hlahol reprezentovali Pavel Ježil, Ivan Kanta (tenor), Pavel Rozporka a Jiří Fabián (bas).

Program:
Mozart Wolfgang Amadeus: Koncert č. 3 Es-dur pro lesní roh a orchestr
Mozart Wolfgang Amadeus: Koncert A-dur pro klarinet a orchestr
Mozart Wolfgang Amadeus: Mše C-dur (korunovační)


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010