Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

8.1.2006 - Tříkrálový koncert

Státní zámek v Klášterci nad Ohří


      Už pátý rok po sobě ukončil Hlahol hektickou vánoční sezónu tříkrálovým (byť tentokrát trochu opožděným - letos první neděle po Novém roce vyšla na 8.ledna) koncertem v překrásném prostředí kláštereckého zámku. Kromě samotného faktu konání koncertu se už stává tradicí i to, že po příjezdu k zámku jsme narazili na zamčené dveře (pravda, předloni jsme po příjezdu vpadli rovnou mezi obecenstvo, které na nás disciplinovaně čekalo). Protože jsme nemohli zahájit plánovanou zkoušku (v mrazu se dost dobře zpívat nedá a hrát na nástroje už teprve ne), tak většina účinkujících strávila čas čekání na kastelána laděním hlasů v okolních restauracích.

      Nakonec jsme se přeci jen dočkali otevření zámku a stihli jsme ještě rozezpívání a krátkou zvukovou zkoušku.

      V první části koncertu provedl Hlahol a capellový program. Potom nastoupil Komorní orchestr ZUŠ T.G.Masaryka v Chomutově vedený Marií Fartákovou a provedl Vivaldiho houslový koncert a moll. Sólo zahrála Veronika Baďurová. Závěrečná část koncertu už patřila společnému vystoupení obou těles. V Schubertově skladbě Duo rorate zpívali sóla Jitka Hlaváčová, Stanislava Crdlíková a Ivan Kanta, ve směsi vánočních koled opět Jitka Hlaváčová. Dirigovali střídavě oba sbormistři Magda Martincová a Miroslav Šulc

      Navzdory počátečním organizačním zmatkům podali všichni účinkující kvalitní výkon (pravděpodobně se projevilo příjemné prostředí, milé publikum a také zodpovědné ladění hlasů před koncertem v místních restauračních zařízeních).

Program:
anonym: Dona nobis pacem
Bortňanskij Dimitrij Stěpanovič: Tebe poem
Míšek Jan: Hodie Christus
Tučapský Antonín : Gloria
Šulc Miroslav: Krásná panna
Lukáš Zdeněk: Pater noster
Vivaldi Antonio: Koncert a moll
Schubert Kristian: Duo rorate
Thuri František Xaver: Pastorella in F
Šulc Miroslav: Směs vánočních koled
Thuri František Xaver: Pastorella in G
Šulc Miroslav: Vzhůru, bratři milí


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010