Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

11.6.2005 - Matiné sborů

Oblastní muzeum v Mostě


      Podkrušnohorská oblast Unie českých pěveckých sborů pořádá už řadu let v každém sudém roce přehlídku svých členských sborů. Tyto akce slouží především k setkávání přátel, výměně zkušeností mezi sbormistry i řadovými zpěváky. Jednotlivé sbory zde mají možnost předvést ukázky ze svého umění.

      Letos se setkání poprvé konalo v Oblastním muzeu v Mostě. Původně měly sbory vystoupit na prostranství před muzeem, ale vzhledem k nevlídnému a hlavně studenému počasí byl program přemístěn do sálu uvnitř budovy.

      Své umění postupně předvedlo osm sborů: mužský sbor Pěvecké sdružení severočeských učitelů z Mostu (řídili Vlastimil Podlena a PhDr. Zdeněk Frélich), ženský Claris Cordium rovněž z Mostu (Eva Šimková) a smíšené sbory Hlahol Chomutov (Magda Martincová), Krušnohorský pěvecký sbor Teplice (Miroslav Tittlbach), Rubín a Canticorum Most a Podbořany (František Barák), Vox Cantabilis Jirkov (Sylvie Palkosková), Serafín Teplice (Gabriela Hoffmannová) a mostecký chrámový sbor Cantores sancti Venceslai (Markéta Gabrielová).

      Na závěr setkání si zazpívali všichni účastníci společně pod vedením Evy Šimkové kánon neznámého autora Dona nobis.

Program Hlaholu:
Bortňanskij Dimitrij Stěpanovič: Tebe poem
Janáček Leoš: Láska opravdivá
Martinů Bohuslav: Bolavá hlavěnka
Uherek Milan: Ó hřebíčku zahradnický
Mrkos Zbyněk: Debe prodávale
Lukáš Zdeněk: Za našim huménkem


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010