Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

5.12. - 2. adventní koncert

Kostel sv. Ignáce v Chomutově


      Vyvrcholením sezóny bylo pro náš sbor předvedení našeho současného repertoáru před domácím publikem v kostelu sv. Ignáce v Chomutově. Akci pořádalo město Chomutov jako 2. adventní koncert v rámci letošních vánočních oslav. Poslední zvuková zkouška byla komplikována právě probíhajícím rozsvěcením vánočního stromku a následným ohňostrojem na přilehlém náměstí (viz vedlejší fotografii).

      Slavnostní ráz koncertu dodala skutečnost, že náš sbormistr MUDr. Miroslav Šulc slavil 25 let v čele Hlaholu. Při této příležitosti mu před zahájením koncertu před zaplněným kostelem předala starostka Chomutova Ing. Ivana Řápková dar města - hodinky se znakem města a sklenice, také s městskými symboly.

      Po tomto začátku už mohl proběhnout vlastní koncert. Vzhledem ke kvalitnímu ozvučení, vděčným publikem zaplněnému kostelu a pravděpodobně také faktu, že jsme si celý program naostro vyzkoušeli před týdnem v Kadani, předvedl sbor i náš tradiční partner - Komorní orchestr bývalých i současných žáků ZUŠ v Chomutově, vedený Marií Fartákovou zodpovědný a kvalitní výkon na hranici svých možností.

      Úspěšný koncert zakončilo malé překvapení, které přichystali svému sbormistrovi k výše uvedenému výročí členové Hlaholu: Mikuláš mu přinesl dárek (kytaru a knihu) a sbor mu pod řízením navrátivší se sbormistryně Magdy Martincové zazpíval Lukášovu úpravu písně Mnogaja ljeta. Svým dárkem přispěl také jirkovský komorní sbor Vox Cantabilis, jehož významná část členů prošla Hlaholem.

      Celá akce byla ukončena společným posezením účinkujících a jejich přátel v restauraci Don Diego.

Program koncertu:
Johann Sebastian Bach: Dona nobis pacem
Thomas Tallis: Audivi vocem de caelo
Josquin des Prés: Missa sexti toni (Kyrie, Sanctus, Benedictus)
Heinrich Schütz: Meine Seele erhebt den Herren
Stanislav Jelínek: Lauda Sion
Jan Míšek: Hodie Christus natus est
Francis Poulenc: Hodie Christus natus est
Zdeněk Lukáš: Pater Noster
B.M.Černohoský: Quare Domine
Jan Zach: Beatus vir
František Xaver Thuri: Pastorella in G


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010