Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

6.5. - Jarní koncert

Koncertní sál 3.ZŠ v Litoměřicích


      V horkém letním (byť květnovém) dni jsme vyrazili do Litoměřic, abychom oplatili tamnímu ženskému sboru Cantica Bohemica jejich návštěvu v Chomutově. Vystoupení proběhlo v pěkném koncertním sále 3. základní školy, vybaveném dokonce i varhanami.

      Koncert zahájil Hlahol svým tradičním repertoárem - duchovní hudbou. Protože jsme s sebou neměli orchestr, udělali jsme proti předchozímu chomutovskému koncertu jednu změnu - místo Vaňhalovy mše jsme zařadili Stabat Mater Františka Ignáce Tůmy. Doprovod této skladby obstarali Hana Ondráčková na varhany a Martin Ondráček na violoncello. Sóla už tradičně zpívali Jitka Hlaváčová, Hana Koziolová, Ivan Kanta a Pavel Rozporka.

      Hostitelský sbor pod vedením sbormistra PhDr. Vladimíra Frühaufa předevedl písně Jakoba Galluse, Ilji Hurníka, Vladimíra Frühaufa, Dmitrije Kabalevského. Zajímavé pro nás bylo provedení lidové písně Jede sedlák v úpravě Zdeňka Lukáše ženským sborem, protože ji máme v repertoáru také.

      Koncert opět vyvrcholil společným zpěvem dvou písní - Jarní Leoše Janáčka a Canticorum jubilo Georga Friedricha Händla.

      Po koncertě nám litoměřická děvčata přichystala pohoštění a v družné zábavě jsme společně poseděli při dobrém vínku. Na závěr jsme si společně zazpívali 'sedláka' a odjeli jsme domů. Už se těšíme na další setkání, na které jsme byli pozváni na příští rok do Litoměřic.

Program Hlaholu:
William Byrd: Non nobis domine Hlahol
Jan Křtitel Vaňhal: Te deum laudamus
Zdeněk Lukáš: Pater Noster
Heinrich Schütz: Meine Seele erhebt den Herren
František Ignác Tůma: Stabat Mater
 
Leoš Janáček: Jarní oba sbory společně
Georg Friedrich Händel: Canticorum jubilo


Datum poslední aktualizace: 18.12.2010